Att resa med bebis

Här förtränger vi idag snön genom att fundera på de resor som vi tänkt göra så snart som bebisen bestämt sig för att titta ut. Blir ju nämligen lite tricksigt att hinna resa speciellt mycket innan det förbjudet för mig att flyga med tanke på att det inte hinner bli sådär supervarmt och skönt på de platser vi annars hade tänkt resa till i sommar.

 

Tycker att det är lite underligt att så många verkar tycka att det är knepigt att resa med ett litet barn. Speciellt som att många samtidigt reser land och rike runt för att hälsa på släktingar. Personligen tycker jag att släktingarna i första hand kan komma hit om de vill titta på bebisen så kan vi få resa till lite roligare ställen istället.

 

Vi kommer i alla fall resa så mycket och långt vi hinner- ska bli mycket intressant att se hur det går! Planen nu är en weekend i Europa när barnet är 1-2 månader, en tvåveckors i Asien när barnet är 4-7 månader och en tre månaders resa (fast med stopp på samma plats under två av dessa) i ett land i Asien. Känns som ett bra tillfälle att passa på när vi kan gå omlott med föräldraledighet och semester!



Kommentarer
Postat av: Angelica

Jag ser absolut inga problem med att resa med bebis, tvärtom! Vi planerar också en längre utlandssemester när bebis är dryga halvåret (mest för att vi hinner inte tidigare än så).

2010-02-20 @ 15:22:52
URL: http://bebisplaner.blogspot.com
Postat av: J

Vad kul! Det är ju nu man kan passa på att resa liksom- hyfsat lätt att få ledigt samtidigt och barnet är inte så krävande (förhoppningsvis ;)).

2010-02-20 @ 17:42:56
URL: http://moderskapet.blogg.se/
Postat av: Angelica

Ja dels det, sen tycker jag att det är viktigt att livet inte tar slut bara för att man får barn. Och att barnet tidigt lär sig att finna sig i olika miljöer :-)

2010-02-20 @ 17:45:04
URL: http://bebisplaner.blogspot.com
Postat av: Fru Evelina

Allt blir ju vad man gör det till!

För de flesta fungerar det nog jättebra att resa med barn :-) På ett sätt tycker jag nog det ska bli lättare när han är äldre eftersom han kan säga vad han känner och tycker, men nu är det ju smidigt eftersom han inte springer omkring :-)!



Linköping är en ganska stor stad ja. Vet inte vilken plats men på topp 10 över sveriges största städer iaf skulle jag tro!



Kram

2010-02-21 @ 11:31:43
URL: http://happilyeverafter.se
Postat av: Jacqueline - 17 and pregnant

Ska du verkligen resa med ett så litet barn? tänkte långa resor och lock för öronen på de så små, när jag åkte till Chile så var det några spädisar som grätt oavbrutet och jag tyckte så synd om dem! Är det inte bättre att vänta några månader isåfall? Jag ska fråga barnmorskan för jag vill också resa nästa sommar men känns lite elakt med ett så litet barn. Ta hand om dig!

2010-02-21 @ 19:03:29
URL: http://jacquii.blogg.se/
Postat av: J

Evelina: Japp, så är det! :-) Ja, det är ju rätt skönt på så vis- och likadant känner jag att det lär ju bara bli knepigare sedan när man ev. har fler barn och de alla kan springa omkring ;-).



Aha, den är så pass stor ändå. Eller ja, i och för sig är väl de flesta städer i Sverige inte så jättestora men ändå :).



Kram



Jacqueline: Ja, det ska vi- det är inget vi ens funderar på att låta bli (om det inte framgick av mitt inlägg). Vi ska bara resa 2-3 timmar när barnet är en månad och sedan blir långresorna när barnet är mellan 4-6 månader och nästan ett år. Om det skulle vara hälsovådligt borde det rimligen vara förbjudet. Det är mer elakt mot ett barn att beröva sig själv från saker som man tycker är kul och därmed riskera att bli en bitter förälder tycker jag/vi ;-).

2010-02-21 @ 19:09:07
URL: http://moderskapet.blogg.se/
Postat av: Angelica

Har hört att det är rätt enkelt att motverkar lock för öronen på bebisen - bara att ge vatten/välling vid start och landning.

2010-02-21 @ 20:59:25
URL: http://bebisplaner.blogspot.com
Postat av: J

Ja, jag har hört samma sak Angelica så det lär inte bli så mkt problem :). Väl uppe i luften känns det ju som vilket transportmedel som helst- om inte bekvämare.

2010-02-22 @ 11:57:50
URL: http://moderskapet.blogg.se/
Postat av: Angelica

Ja jag är helt och hållet med dig (om du inte redan märkt det ;-))! Sitter och drömmer mig bort bland resmål just nu faktiskt - Sydafrika, USA, Turkiet, Thailand, Karibien... Mmm...

2010-02-22 @ 14:13:05
URL: http://bebisplaner.blogspot.com
Postat av: J

Mmm, låter underbart, skulle inte tacka nej till ngt av de resmålen! Vi hade tänkt bila genom USA nästa sommar men kör nog hela sommaren i Kina istället för att hinna repetera lite kinesiska innan den försvinner helt. Just bilsemester (och då helst i USA) känns ju annars som ett rätt bra alternativ eftersom man kan stanna när man själv vill.

2010-02-22 @ 14:26:35
URL: http://moderskapet.blogg.se/
Postat av: My Karlsson

Gillar om det du skrivit! Kul att se en del prima grejer och inte bara det vanliga grejerna som man kan se om varje dag. ;)

2010-11-29 @ 13:37:35
URL: http://jade.se/reseguide

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0